Solicitarea unui loc de munca. Solicitant: absolvent cu sau fara diploma
Solicitarea unui loc de munca
Tip: raspuns pentru un post vacant
Solicitant : Absolvent cu sau fara diploma

Textul solicitarii

Compania XYZ

În atentia domnului/doamnei.... 1)

Adresa


Data


Stimate domn/doamna ....., 2)

Stimata Doamna, Stimate Domn, 3)


Ca raspuns la anuntul dvs. în (ziarul etc.) .... din data de .... 4) as dori sa solicit un loc de munca în compania dvs. Tocmai am terminat ..... la ...... Cunosc limba .............. si putin limba ................ 5) cunostintele mele în utilizarea computerului includ MS Word, MS Excel. De asemenea, am lucrat si cu MS Access. 5) Sunt gata sa acumulez cunostintele si aptitudinile suplimentare necesare.


Sunt constient de faptul ca societatea dvs. are un program avansat de productie si as dori mult sa îmi încep cariera aici. 6) Sunt disponibil pentru interviu în urmatoarele câteva saptamâni si astept cu nerabdare sa va raspund oricaror alte întrebari.


Cu stima,


Semnatura

Numele complet si date de contact

(adresa, nr. telefon, e-mail)


Anexa: 7)

Curriculum vitae

Certificat de terminare a scolii (certificat profesional, diploma de facultate)

FotografieNote:

1) Numai când cunoasteti numele persoanei careia îi scrieti.

2) Când cunoasteti numele persoanei careia îi scrieti.

3) Când nu cunoasteti numele persoanei careia îi scrieti.

4) Alternative, ex. „ .... la lista posturilor disponibile în compania dvs. de la Centrul de Plasare Fortelor de Munca”, sau „la recomandarea angajatului dvs., dl. ....” etc.

5) Aici trebuie prezentate aptitudinile care sprijina calificarile dvs. si care ar putea sa nu fie evidente pentru angajator doar citind despre nivelurile educationale terminate (desigur, ar trebui sa fie aptitudini pe care le aveti în realitate). Adaugati un nou paragraf daca textul este prea lung.

6) Numai în cazul în care cunoasteti un lucru pozitiv despre angajator – de exemplu, compania ar putea avea succes pe piata, apartine unui concern international, poate fi un producator important în zona etc.

7) Enumerati numai documentele pe care le trimiteti (trimiteti cópii ale diplomelor si altor documente oficiale, fotografia este folositoare când se preconizeaza contacte cu clientii sau partenerii de afaceri. Daca aveti diplome de la cursuri relevante sau stagii, anexati-le.


Cererea trebuie sa reflecte cerintele din anunt, pe cât posibil.