Solicitarea unui loc de munca. Solicitant: absolvent cu sau fara diploma
Solicitarea unui loc de munca
Tip: raspuns la un loc de munca vacant
Solicitant: cu experienta anterioara de munca

Textul solicitarii

Compania XYZ

În atentia domnului/doamnei .... 1)

Adresa


Data


Stimate domn/doamna ....., 2)

Stimata Doamna, Stimate Domn, 3)


Am absolvit cu succes (scoala ... ) la (data ...) si sunt în cautarea unui loc de munca potrivit. Vorbesc limba ..... si putin limba ..... 4) Stiu sa lucrez pe calculator în MS Word, MS Excel. Am putina experienta si cu MS Access. 4) Sunt pregatit sa acumulez si alte cunostinte si deprinderi suplimentare necesare.


Am aflat de programul avansat de productie al companiei dvs. si as dori sa îmi construiesc o cariera aici. 5) Sunt disponibil pentru interviu la orice ora în urmatoarele saptamâni si astept cu nerabdare sa va raspund la orice întrebari aveti.


Cu respect,


Semnatura

Numele complet si unde puteti fi contactat

(adresa, nr. telefon, e-mail)


Anexa: 6)

Curriculum vitae

Diploma de absolvire a scolii (certificat profesional, diploma de licenta)

FotografieObservatii:

1) Numai când cunoasteti numele persoanei careia îi scrieti.

2) Când cunoasteti numele persoanei careia îi scrieti.

3) Când nu cunoasteti numele persoanei careia îi scrieti.

4) Aici trebuie sa prezentati aptitudinile care va sustin calificarea si care nu sunt evidente angajatorului prin citirea tipului de studii pe care le-ati terminat (bineînteles, acestea trebuie sa fie aptitudini pe care le aveti în realitate). Adaugati un nou paragraf daca textul este mai lung.

5) Numai când cunoasteti un lucru pozitiv despre angajator – de ex. compania poate avea succes pe piata, poate apartine unui concern international, poate fi un producator important în zona etc.

6) Enumerati numai documentele pe care le trimiteti (trimiteti cópii ale diplomelor si ale altor documente oficiale, fotografia este folositoare când se preconizeaza contacte cu clientii sau partenerii de afaceri). Daca aveti diplome de la cursuri relevante sau alte functii, anexati-le.


Cererea trebuie sa reflecte, pe cât posibil, cerintele din anunt.