CV

De regula, angajatorul ia decizia finala de a accepta un nou angajat numai dupa un interviu, o competitie sau evaluare. Prima impresie despre dv. a fost creata pe baza informatiilor din documentele scrise disponibile - dintre acestea, cel mai important este curriculum vitae. Īn CV prezentati acele detalii pe care doriti sa le afle angajatorul īnainte de a recruta pe cineva pentru un post de munca vacant.

Īntrucāt pot fi zeci sau sute de candidati si de CV-uri pentru un anumit post, CV-ul trebuie sa fie clar, concis si cāt se poate de relevant pentru postul pentru care candidati, astfel īncāt persoana care īl citeste sa īsi faca o buna impresie despre dv. īn cel mai scurt timp. Lipsa de claritate si detaliile inutile va pot reduce sansele chiar īnainte ca cineva sa va citeasca CV-ul pāna la capat.

Pe de alta parte, din CV nu trebuie sa lipseasca ceva ce ar putea sa va sprijine candidatura īn fata angajatorului. De aceea, se recomanda sa acordati cea mai mare atentie redactarii CV-ului dv. Dupa ce aduceti documentul tiparit acasa, cititi-l din nou si gānditi-va la posibile īmbunatatiri. Chiar daca nu veti dori sa-l rescrieti, puteti fi siguri ca aceasta munca suplimentara va merita efortul.


CONTINUARE