Cum sa va pregatiti pentru un interviu

Cum sa va pregatiti pentru un interviu

Daca sunteti chemat la un interviu ca parte a procedurii de recrutare, înseamna ca ati trecut de primul stadiu si ati fost selectat. Acest lucru trebuie sa va sporeasca încrederea în dvs. Va oferim aici câteva sfaturi, folositoare nu numai pentru un interviu, ci pentru majoritatea întâlnirilor fata-în-fata.

Sositi la timp, mai bine cu câteva minute mai devreme decât mai târziu.

Fiti îngrijit si curat, purtati haine pe masura, potrivite cu genul de munca în care solicitati. postul, nu prea obisnuite, nu prea tipatoare.

Fiti atent la respiratie si aveti grija sa nu sositi transpirat.

Nu întindeti mâna primul, asta o va face angajatorul, dar daca acesta va întinde mâna raspundeti cu o strângere ferma.

Luati loc când sunteti invitat: daca sunteti lasat în picioare, întrebati daca puteti sa luati loc (este posibil sa va fie testata timiditatea).

Încercati sa va relaxati cât mai mult posibil.

Comportati-va într-o maniera încrezatoare, dar nu sfidatoare. Nu evitati privirea nimanui: raspunsurile nu trebuie soptite si nici mormaite, iar când este cazul, zâmbiti.

Vorbiti la obiect, nu încercati sa fiti prea spiritual sau jovial, dar si a fi prea retras poate fi o greseala.

Daca vi s-a pus o întrebare dificila, gânditi-va bine înainte de a raspunde. Cereti lamuriri daca nu ati înteles imediat. Când raspundeti vorbiti rar, uneori puteti repeta un cuvânt sau doua pentru a câstiga timp. În anumite situatii este mai bine sa spuneti „nu stiu” decât sa bateti câmpii. Uneori este posibil sa evitati întrebarea fara sa pareti nesigur sau sa folositi umorul (potrivit) pentru a înveseli atmosfera si sa aveti timp pentru raspuns. Trebuie sa fiti constient ca angajatorul nu încearca sa va puna la zid.

În continuare sunt prezentate exemple ale celor mai frecvente întrebari puse în interviurile de angajare. Imprimati-le si pregatiti-va raspunsurile acasa. Aceasta pregatire poate da rezultate mai târziu.


CONTINUARE