SPECIAL PENTRU CEI CE CAUTA UN LOC DE MUNCA

SPECIAL PENTRU CEI CE CAUTA UN LOC DE MUNCA

Cautati un loc de munca, va vindeti calificarile, cunostintele, deprinderile si aptitudinile. Daca vreti sa vindeti ceva, trebuie sa investiti īn reclama. Reclama dvs. este documentatia pe care o aveti despre dumneavoastra, pe care ati pus-o la punct si pe care o prezentati angajatorului pentru care ati vrea sa lucrati.

Principala componenta a documentatiei dv. este Curriculum Vitae (CV). Nu povestea vietii dvs., ci un CV care contine informatii despre calificarile, calitatile si cariera dvs. de pāna acum.

CV-ul trebuie sa fie īnsotit de copiile diplomelor si certificatelor obtinute si puteti atasa si o fotografie. Ar trebui sa atasati si o scrisoare de intentie. Daca ati luat deja legatura cu potentialul angajator, trimiteti-i documentele cerute. S-ar putea sa primiti un formular personalizat de completat. Daca nu ati solicitat deja un loc de munca angajatorului, scrisoarea de intentie va fi si solicitarea dvs.

Daca documentatia dvs. este interesanta pentru angajator, sunteti invitat la un interviu sau un alt exercitiu de selectie si aici īncepe a doua etapa a autoprezentarii. Acolo nu veti avea timp sa va gānditi la raspunsuri ca atunci cānd ati completat CV-ul sau scrisoarea de intentie. De aceea este foarte important sa va pregatiti atent, ca sa nu fiti luat prin surprindere.

CONTINUARE